Barion Pixel
Fordítsa meg a készülékét a weboldal használatához.

Fordítsa meg a készülékét a weboldal használatához.

Az oldalunkon csak bankkártyás fizetés lehetséges és csak személyes átvételre van lehetőség.
Az oldalunkon csak bankkártyás fizetés lehetséges és csak személyes átvételre van lehetőség.
Az oldalunkon csak bankkártyás fizetés lehetséges és csak személyes átvételre van lehetőség.
Az oldalunkon csak bankkártyás fizetés lehetséges és csak személyes átvételre van lehetőség.
Az oldalunkon csak bankkártyás fizetés lehetséges és csak személyes átvételre van lehetőség.

Macaron – Falatnyi luxus, ami meghódította a világot

Macaron –  Falatnyi luxus, ami meghódította a világot

Van egy aprócska, mennyei desszert, ami szinte mindig mosolyt csal az arcokra. Pici, színes, tökéletesen kerek, roppanós, mégis krémesen lágy. Egyetlen harapás és hirtelen úgy érzed, Párizsban sétálsz.

Igen, a Macaron – a világ egyik legbájosabb és legikonikusabb édessége.

Tudtad, hogy nem is francia?

A macaron gyökerei egészen Itáliáig nyúlnak vissza. A legenda szerint Caterina de’ Medici – aki 1533-ban ment feleségül II. Henrik francia királyhoz – hozta magával Firenzéből az udvari cukrászait és velük együtt ezt a különleges mandulás süteményt is.

Akkor még egy korong volt, töltelék nélkül… Finom, de semmi extra.

Aztán jött Párizs. És vele a varázslat.

A 20. század elején Pierre Desfontaines, a híres párizsi Ladurée cukrászda örököse álmodta újra a macaront. Két héjat tapasztott össze egy selymes töltelékkel – így született meg a „szendvics macaron”, ahogyan ma ismerjük.

Innen pedig nem volt megállás.

Pierre Hermé, a cukrászművészet zsenije, továbbvitte a hagyományt – és olyan merész ízkombinációkkal állt elő, mint a rózsa–litchi–málna, vagy az olívaolajos vanília. Őt sokan ma is a macaron Picassójaként emlegetik.

Mitől lett ennyire népszerű ez a kis édesség?

– Mert gyönyörű.

– Mert könnyed, elegáns és megismételhetetlen.

– Mert minden falat egy új élmény.

És persze ott van a filmek varázsa is.

A Marie Antoinette (2006) című filmben Sofia Coppola ikonikus jeleneteiben Ladurée-macaronokat szolgálnak fel – és innentől ez az apró édesség végérvényesen összeforrt a stílussal, nőiességgel, párizsi életérzéssel.

Később pedig Blair Waldorf, a Gossip Girl királynője sem tudott ellenállni egy rózsaszín darabnak a reggeli lattéja mellé.

Ma pedig már világszerte ott van minden nívós cukrászdában. És igen – nálunk is.

A március 20-i Macaron Világnap számunkra mindig különleges – idén is nagy izgalommal vártuk. A sok-sok ízletes macaronunk mellett most két exkluzív kreációval is készültünk. Kísérleteztünk, ízeket hangoltunk össze, finomítottunk és végül megalkottuk azt a két süteményt, amely méltó ünnepe ennek az elegáns kis desszertnek – mindkettő a “Párizs” nevet viseli, mert nekünk ez a város a makaron lelke: romantikus, kifinomult, mégis merész.

Tavaszi Párizs

Rózsaszín macaronhéjak között málnás fehércsokoládé-ganache, amit málnavelő tesz üdén gyümölcsössé.

A krémesség és a frissesség találkozása – olyan, mint egy tavaszi séta a kertben.

Finom, nőies, elegáns.

Éjféli Párizs

Két csokoládébarna macaronhéj ölel körbe egy karakteres étcsokoládé-ganache-t, amit fűszeres meggykompót koronáz.

Intenzív, izgalmas és szenvedélyes – mintha egy párizsi jazzbárból lépnél ki az éjszakába.

Egy desszert, amit nem lehet elfelejteni.

Mert a macaron nem csak egy édesség. Mert néha elég egyetlen falat, hogy kiszakadj a hétköznapokból.

Gyere, kóstold meg a Tavaszi és az Éjféli Párizst – csak most, csak nálunk.

Március 23., vasárnapig várunk szeretettel, hogy átadd magad ennek a különleges élménynek!

Egy életérzés. Egy pillanatnyi luxus. Egy kis Párizs – itt nálunk.

Kapcsolat

Vámospércs, Malom utca 7.
Tel.: +36 (30) 372 44 07

Nyitva tartás

Minden nap 9:00-18:00

Fizetési lehetőségek